New Era | Caps & mutsen – absoluut trend | Hoedshop (2024)

New Era – het sportieve & urbane cultmerk

Themaoverzicht

  1. Een wereldberoemd cap merk
  2. New Era: Modell-Guide
  3. Welke cap van New Era past bij mij?

Een wereldberoemd cap merk

Van de Looney Tunes tot Marvel en de New York Yankees: het merk New Era zet al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw legendarische motieven uit de sport- en filmindustrie op zijn caps. De doorbraak kwam in 1954 met de internationaal bekende 59Fifty Cap, die het standaard hoofddeksel werd voor Major League Baseball (MLB) teams.

Waar heeft de 59Fifty cap zijn naam aan te danken? Men neemt aan, dat het om het productnummer 5950 gaat, maar het is niet precies meer te zeggen. Wat wel 100% klopt, is dat het altijd al een robuuste en hoogwaardige cap is geweest. De New Era Company heeft sinds zijn ontstaan nooit anders dan onder een ambitieus motto geproduceerd:

"Quality first, quantity will follow." - New Era in de jaren '30

Dit motto is daadwerkelijk nog steeds van kracht, zodat New Era vandaag de dag ongeveer 30 miljoen caps per jaar produceert en licenties heeft voor 220 teams in verschillende sporten. Het merk is niet meer weg te denken uit de hiphop-scene, het dagelijkse leven en de sport. Ook de vele andere modellen hoofddeksels zijn erg populair, bijv. Beanies, maar ook Bucket Hats zijn erg gewild.

New Era | Caps & mutsen – absoluut trend | Hoedshop (1)

American Sports Caps van New Era

Naast Mitchell & Ness en 47 Brand is New Era de grote topper bij Sport Team Caps van MLB, NBA, NHL en NFL. Ieder jaar weer produceert het merk nieuwe caps voor de New York Yankees, Atlanta Braves, Detroit Tigers, LA Lakers, LA Dodgers, Chicago Bulls en nog veel meer in nieuwe creatieve designs. Hier bij Hoedshop.nl is er zelfs een extra pagina voor American Sports Caps – veel plezier bij het surfen!

New Era: Modell-Guide

Er zijn zoveel verschillende soorten caps van New Era, dat wij ze graag voor u in kaart brengen. Hier volgt een klein overzicht van de populairste modellen van New Era:

Model Hoofddeel Pasvorm Klep
9Twenty niet versterkt verstelbaar (Strapback) gebogen
9Forty versterkt verstelbaar (varieert) gebogen
9Fifty versterkt verstelbaar (Snapback) vlak (behalve Stretch Snap)
59Fifty versterkt Fitted vlak
39Thirty versterkt Flexfit gebogen
19Twenty niet versterkt Fitted vlak
29Twenty niet versterkt Fitted gebogen

De bovengenoemde kenmerken zijn echter meer te beschouwen als standaardvormen. Zo is er ook een 9Fifty stretch cap met een gebogen klep. Even goed kunnen alle verstelbare petten een metalen gesp, een drukknoop of een klittenbandsluiting hebben. De kroon bestaat meestal uit zes delen(6 panel caps), maar voor speciale accenten kan hij ook vijf delen hebben (5 panel caps).

Voor dames en heren, die het graag lekker luchtig willen, zijn de Trucker Caps (bzw. Mesh Caps) aan te bevelen. Het achterste deel van deze caps is gemaakt van netstof (mesh). In de winter is een Fullcap (59Fifty oder 39Thirty) passender. Bovendien zijn Dad Hats absoluut trendy. Dad Hats zijn niet versterkte baseball caps met een eenvoudig, vaak eenkleurig retro-design. Verdere interessante wetenswaardigheden zijn samengevat in de volgende lijst.

Vakterm Uitleg
Structured Cap Cap met versterkt hooddeel
Unstructured Cap Cap met onversterkt hoofddeel
Adjustable Cap verstelbare Cap
Fitted Cap op maat passend en achter gesloten
Flexfit Cap flexibel en achter gesloten
Curved Brim gebogen klep
Straight Brim vlakke klep
New Era | Caps & mutsen – absoluut trend | Hoedshop (2)

Hoe draag ik een cap van New Era?

Bij New Era caps, zijn er zo goed als geen 'no-goes' . Ze kunnen schuin, naar achteren, helemaal over de oren of gedeeltelijk over de oren worden gedragen. Andere zetten de caps weer heel losjes op het hoofd. Klassiek is het dragen iets over de oren, ietsje lager op het achterhoofd en met de klep naar voren.

Blijvende populaire discussie is er over de originele sticker - er op laten zitten of verwijderen? Maar uiteindelijk bepaalt de persoonlijke stijl van de drager het, en: alles mag en kan.

Welke cap van New Era past bij mij?

In principe kunnen dames en heren, maar ook jongeren, dus zowel meisjes als jongens New Era dragen. Er zijn twee factoren die van belang zijn voor het vinden van de passende cap: de maat van de cap en de vorm van het hoofd.

De juiste maat vinden

Op de productpagina's van al onze New Era caps zijn de bijbehorende confectiematen van de cap te vinden. Dus is het alleen nog een kwestie van eigen hoofdmaat te kiezen. Onze hoedenmatentabel kan daarbij helpen.

Maar omdat New Era meerdere benamingen heeft voor leeftijdsgroepen en maateenheden, hebben we de volgende maattabel samengesteld om u een handje te helpen de juiste Fitted Cap te vinden. Deze caps hebben geen gesp of iets dergelijks, zijn dus niet verstelbaar zijn is het belangrijk de passende maat te nemen, zodat de cap goed zit.

New Era: Maattabel Fitted Caps

Centimeter Inches New Era maat Leeftijd
48,2 19 6 baby (0-2)
51,1 20 1/8 6 3/8 peuter (2-4)
52 20 1/2 6 1/2 kind (4-6)
53 20 7/8 6 5/8 kind (4-6)
53,9 21 1/4 6 3/4 jeugd (6-12)
54,9 21 5/8 6 7/8 jeugd (6-12)
55,8 22 7 volwassen (vanaf 12)
56,8 22 3/8 7 1/8 volwassen (vanaf 12)
57,7 22 3/4 7 1/4 volwassen (vanaf 12)
58,7 23 1/8 7 3/8 volwassen (vanaf 12)
59,6 23 1/2 7 1/2 volwassen (vanaf 12)
60,6 23 7/8 7 5/8 volwassen (vanaf 12)
61,5 24 1/4 7 3/4 volwassen (vanaf 12)
62,5 24 5/8 7 7/8 volwassen (vanaf 12)
63,5 25 8 volwassen (vanaf 12)
New Era | Caps & mutsen – absoluut trend | Hoedshop (3)

Vind de juiste New Era Cap voor uw hoofdvorm

De volgende gezichts- of hoofdvormen zien we: rond, vierkant, ovaal en hartvormig. Als vuistregel geldt een cap te kiezen die contrasteert met de vorm van uw hoofd om een visueel evenwicht te krijgen. Een hoekiger gezicht komt beter tot recht bijvoorbeeld met een ronde klep aan de cap. Hieronder een indelen van de caps aan de hand van gezichtsvormen.

Rond gezicht

  • 9Fifty
  • 59Fifty
  • Structured Caps met vlakke, rechte klep

Hoekig gezicht

  • 9Twenty
  • 29Twenty
  • Unstructured Caps met gebogen klep

Hartvormig gezicht

  • 9Forty
  • 39Thirty
  • Structured Caps met gebogen klep

Ovaal gezicht

  • Voordeel: alles past
  • Alle capvarianten zijn geschikt

New Era caps verzorgen

Het onderhoud van New Era caps is in principe gelijk aan dat van andere petten. Het wassen en bewaren van caps is uitvoering beschreven op onze pagina's over caps. Een zachte handwas is altijd in orde en de eerste optie bij dit soort caps. Als het niet anders kan, is soms ook een wasbeurt in de vaatwasser of wasmachine mogelijk. Uitgebreide wasvoorschriften staan onderaan op onze Cap-site, let verder op de etiketten in de caps zelf.

Reinigingssets en impregneersprays von Empire zijn eveneens verkrijgbaar in onze webshop.

New Era | Caps & mutsen – absoluut trend | Hoedshop (4)
New Era | Caps & mutsen – absoluut trend | Hoedshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6328

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.